Furgon-City Kft. már több, mint 18 éve foglalkozik kisteherautók javításával

Teljeskörű személyautó vagy kisteherautó gumiszerelés magánszemélyek, cégek vagy akár flották számára:

Személyautó árak

Kerékcsere:

1 000 Ft+áfa /db ártól


Gumizás + centrírozás:

(lemezfelni esetén)

1 500 Ft+áfa /db ártól

Kisteherautó árak

Kerékcsere:

1 500 Ft+áfa /db ártól


Gumizás + centrírozás:

(lemezfelni esetén)

2 000 Ft+áfa /db ártól

Időpontért illetve bármilyen személy- vagy kisteherautó gumizással kapcsolatos kérdés esetén keressen minket bizalommal a következő elérhetőségen: 06-30/618-8808
Aktuális gumiabroncs árainkkal kapcsolatban keressen bennünket az alábbi elérhetőségeinken:
Behajtás az Asztalos Sándor utca 5-6. és a Strobl Alajos utca 3/C felől is lehetséges

A gumicsere, a gumiszerelés fontossága

Valószínűleg egy gyakorlott gépjárművezetőnek nem kell külön felhívni a figyelmét arra, hogy tavasszal és ősszel kiemelt jelentősége van a gumiszerelés igénybevételének. Mondhatják most sokan az idősebb generáció tagjai közül, és ezt elég gyakran halljuk is, hogy „bezzeg a mi időnkben azt sem tudtuk, hogy mi az a téligumi”. Nos, ez tény. Nem volt mindig téli-nyári gumi garnitúra, így aztán értelemszerűen cserélgetni sem kellett. Azonban a világ változik és vele együtt a gumik összetétele is. Egyszóval az elmúlt évtizedek alatt a technológia is nagy változáson ment keresztül, de a forgalomban lévő autók – beleértve a kisteherautókat, furgonokat is – meglehetősen változtak. Gyakorlatilag lecserélődött a teljes autópark az akkori időkhöz képest. Más teljesítmény, más technikai paraméterek. Összegezve, szükség van a jó állapotú gumiabroncsikra, azok folyamatos ellenőrzésére, és természetesen a téli-nyári gumiabroncsok cseréjére.
Erre pedig a legjobb megoldás egy szervíz, ahol gondos, hozzáértő kezekre bízhatjuk a gumiszerelés folyamatát.
Mindamellett, hogy furgonbérléssel, teljes körű szervízzel várjuk ügyfeleinket, a gumiszerelés is beletartozik a profilunkba. Teljeskörű gumiszerelés teherautókon, és az ehhez kapcsolódó egyéb szervizfeladatok ellátása. Szezonális abroncs-csere, lemezfelnik centrírozása, megfelelő guminyomás télen-nyáron. De defektes abroncs javításával, valamint új gumik beszerzésével is foglalkozunk.

Ha már a gumiszerelés is a tevékenységünk része, beszéljünk egy kicsit a gumikról

Lehet, hogy szinte mindenki tudja, vagy legalábbis úgy gondolja, hogy tudja, de szeretnénk egy kis tájékoztatást adni arról, hogy miben tér el egymástól a nyári, illetve a téli gumi.
A legfontosabb különbség a nyári gumi és a téligumi között az, hogy alapvetően más a kétféle gumiabroncs anyagának összetétele és mintázati kialakítása.
A téligumi mintázata sűrűn elhelyezkedő apró lamellákból, erőteljes, mély kapaszkodóblokkokból áll. Ezeknek a feladata a vonó- és oldalirányú, valamint a fékezőerő hatékony átadása, továbbá a kapaszkodás. Amennyiben szükséges – ugyanis az utóbbi években elég enyhe és hómentesek a telek – akár havon, jégen, nyálkás-csúszós útfelületen is.
A téligumin található mély és széles hosszanti, illetve oldalirányú mintaárkok kivetik magukból a havat, és ezzel biztosítják a jó vízelvezetést a sáros, latyakos, jégkásás utakon.
Anyagát tekintve a téligumi magas szilikát tartalmú, a nyárinál lágyabb gumikeverék, így a téligumi a hideg, +7 Celsius fok alatti aszfalton sem válik merevvé, rugalmatlanná és nem veszít a tapadásából. A nyáron használt autógumik ezzel szemben a hidegben rideggé, merevvé válnak. Ebből következően nehezen, vagy egyáltalán nem képesek arra, hogy a téli útburkolaton megfelelő mértékben tapadjanak.
Nagyon fontos tehát, hogy a balesetek elkerülése végett ezekre odafigyeljünk, és a megfelelő időben történjen a gumiszerelés egy gumiszervíz segítségével, és váltsunk az évszaknak megfelelő gumiabroncsokra.

De valóban csak a gumiabroncs állapota számít?

A gumiszerelés során nem csak erre figyelünk. Érdemes ellenőrizni a felnik állapotát is, hiszen egy sérült felni legalább annyira balesetveszélyes helyzeteket teremt, mint egy rossz állapotban lévő gumiabroncs.
És természetesen nem maradhat el a helyesen beállított futómű sem, hiszen a gumiabroncsok egyenlőtlen kopását okozhatja, amivel a gumiszerelés gyakoribbá válik, illetve a jármű stabilitását is nagyban befolyásolja.